BHV

199.00

  • Klassikale cursus
  • Optimale begeleiding
  • Kwaliteit cursus
Categorie:

Beschrijving

Wat zijn bedrijfshulpverleners?

Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn gewone werknemers die hulp aanbieden bij een onveilige situatie. Als er in het bedrijf echter iets gebeurt – er breekt brand uit, iemand bezeert zich of er is misschien wel een ontruiming nodig- dan weet bijvoorbeeld een BHV’er hoe hij/zij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen. Zij zijn opgeleid en weten als er brand is of er valt iemand flauw hoe zij moeten handelen. Zij weten ook precies wat zij moeten doen als het gebouw ontruimd moet worden. In zo’n geval zorgen de bedrijfshulpverleners er samen voor dat de mensen zo rustig mogelijk, maar wel snel en veilig, het gebouw kunnen verlaten.

Bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om binnen het bedrijf een voorpostfunctie te vervullen totdat de professionele hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulance) zijn gearriveerd.

Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever dat doeltreffende verbindingen worden onderhouden met externe hulpverleningsorganisaties, zoals de brandweer en de ambulance. Dit is van belang voor noodsituaties waarin de deskundigheid en hulpmiddelen van de bedrijfshulpverleners niet toereikend zijn, zoals bij een grote brand of een reanimatie.

De taken van bedrijfshulpverleners zijn in ieder geval:

  • het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen
  • het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting

Elk bedrijf is verplicht één of meer bedrijfshulpverleners op te leiden. U bent een bedrijfshulpverlener als u met goed gevolg een BHV cursus heeft afgerond.

Wat is Acute Zorg?

Dagelijks gebeuren er ongelukken. Thuis, op straat of op het werk. Variërend van ernstige tot minder ernstige ongevallen. Nog te vaak wordt er bij een ongeluk vertrouwd op het initiatief van een voorbijganger of collega, of wacht men op een arts of een ambulance. In zo’n geval kan een Acute Zorg cursus van levensbelang zijn! Na het volgen van de Acute Zorg cursus bent u in staat om op een juiste wijze Acute Hulp te verlenen aan een medemens. Bovendien kunt u met inzicht en kennis van letsels helpen om preventief ongelukken te voorkomen.

Het verschil tussen een BHV cursus en Acute Zorg cursus?

Een BHV’er leert ongelukken te voorkomen, beginnennde brand te bestrijden, eerste hulp te bieden en duidelijk te communiceren met de professionele hulpdiensten. De Arbo-wet veriest dat er in (bijna) elk bedrijf één of meerdere BHV’ers aanwezig zijn. Dat geldt niet voor Acute Zorg’ers. De Acute Zorg cursus is uitgebreider in zaken als het verzorgen van verwondingen. Er zit echter geen brandbestrijding bij.

De voordelen van de BHV voor Kind en Omgeving cursus van VCA meesters zijn:

  • professionele docenten met praktijkervaring
  • eenvoudige maar doeltreffende opzet
  • cursus die aansluit op de werksituatie van de cursist
  • optimale begeleiding door kleine groep cursisten

Prijs

De kosten van deze cursus bedragen € 199,- per persoon, inclusief les- en oefenmateriaal. Al onze cursussen zijn vrijgesteld van BTW.

VCA meesters organiseert het hele jaar door diverse cursussen voor Bedrijfshulpverlening, BHV Kind en Omgeving en Acute Zorg.

Het certificaat is 1 jaar geldig.