VCA-Basis

189.00

  • Inclusief lesmateriaal en pasje
  • Ook in het weekend
  • In meerdere talen mogelijk
Categorie:

Beschrijving

Voor wie?

Het certificaat VCA-Basis (B-VCA) is bedoeld voor mensen die op een bouwterrein, industrie of in een risicovolle omgeving werken. Met het VCA certificaat toon je aan basiskennis te hebben van Veiligheid, Gezondheid en Milieu en laat je dus zien veilig te kunnen werken en te weten wat er van je verwacht wordt bij gevaarlijke situaties. Op de meeste werkplekken is het VCA-certificaat zelfs verplicht om aan de slag te kunnen. Wij bieden de kandidaten die een B-VCA examen afleggen en niet slagen in een standaard taal; Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Portugees, Turks, Hongaars, Italiaans, Spaans, Roemeens en Slowaaks een herkansing aan. Nu is het zo dat Bulgaars geen standaard taal is maar wij toch onze kandidaten een herkansing aanbieden.

Ben je leidinggevende of werk je als ZZP’er? Dan heb je in de meeste gevallen het VCA-VOL certificaat nodig.

De VCA-cursus

In de VCA-cursus van VCA meesters komt alle lesstof die je voor het examen moet kennen aan bod. Dit gaat onder meer over de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en het nemen van maatregelen om ongevallen te voorkomen.
Daarnaast wordt er geoefend met VCA-proefexamens, zodat je tijdens het echte examen niet meer voor verrassingen komt te staan.

Het VCA-examen

Na de VCA-cursus is er altijd de mogelijkheid om aansluitend meteen examen te doen. Het VCA-examen kan ook afgelegd worden in de meeste Europese talen. Kandidaten die moeite hebben met lezen, kunnen een voorlees-examen doen. Dit kan alleen in het Nederlands.

Voor deelname aan het examen moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Het VCA-certificaat

Geslaagde kandidaten ontvangen binnen enkele dagen het VCA-certificaat en een bijbehorend pasje. Ook worden zij direct opgenomen in de online VCA-bank, waar de certificatie door werkgevers gecontroleerd kan worden. Het VCA-certificaat is tien jaar geldig.

Duur

U volgt een 1 daagse VCA cursus, aansluitend wordt na het cursus een examen gemaakt.

Prijs

De kosten van deze cursus bedragen € 189,- per persoon. Al onze cursussen zijn vrijgesteld van BTW.

Locatie

Wij kunnen de cursus ook in company geven, neem vrijblijvend contact met ons op.