VCA-VOL

249.00

  • Inclusief lesmateriaal en pasje
  • Klassikale cursus
  • In het Engels mogelijk
Categorie:

Beschrijving

Voor wie?

Het certificaat VCA-VOL is bedoeld voor mensen die operationeel leidinggevend of als ZZP’er werkzaam bij een aannemer, op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving. Met het VCA-VOL certificaat geef je aan veilig te werken en rekening te houden met Veiligheid, Gezondheid en Milieu, zowel voor jezelf als voor de medewerkers die je leiding geeft.

De VCA-cursus

De lesstof VCA-VOL bestaat uit kennis over de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen. Tijdens de VCA-cursus wordt ook geoefend met proefexamens, zodat je tijdens het examen niet meer voor verrassingen komt te staan.

Het VCA-examen

Na de VCA-cursus is er altijd de mogelijkheid om aansluitend meteen examen te doen. Het examen VCA-VOL kan alleen in het Nederlands worden afgelegd.

Voor deelname aan het examen moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Het VCA-certificaat

Geslaagde kandidaten ontvangen binnen enkele dagen het VCA-certificaat en een bijbehorend pasje. Ook worden zij direct opgenomen in de online VCA-bank, waar de certificatie door werkgevers gecontroleerd kan worden. Het VCA-certificaat is tien jaar geldig.

Duur

U volgt een 1 daagse VCA cursus, aansluitend wordt na het cursus een examen gemaakt.

Prijs

De kosten van deze cursus bedragen € 249,- per persoon.

Locatie

Wij kunnen de cursus in company geven, neem vrijblijvend contact met ons op.