Opstellen Projectveiligheidsplan

Een projectveiligheidsplan ook V&G (Veiligheids & Gezondheidsplan) plan genoemd is een document/plan voor een project waarin gegevens staan op het gebied van veiligheid en gezondheid. Met name de projectorganisatie en samenwerkingsafspraken, waarbij risico’s en beheersmaatregelen worden omschreven. Een projectveiligheidsplan is een hulpmiddel (of hoort een hulpmiddel te zijn) om de Veiligheids & Gezondheids risico’s met betrekking tot het project beter te beheersen.

Opdrachtgevers kunnen bij een project ook specifieke eisen stellen over het soort plan(nen) en de inhoud ervan. Zowel in de voorbereidingsfase (ontwerp) als in de uitvoeringsfase moet dit plan opgesteld worden. Er dient tevens een coördinator aangesteld te worden. VCA meesters heeft middelbare- en hogere veiligheidskundigen in dienst die het projectveiligheidsplan/V&G plan in de ontwerp- of uitvoeringsfase voor u kunnen opstellen.

Ons doel is een praktische invulling te geven aan uw projectveiligheidsplan(nen). Onze kennis van diverse sectoren komt hierbij uitstekend van pas. Bijvoorbeeld bij het werken in of met verontreinigde grond waarbij werknemers blootgesteld kunnen worden aan gevaarlijke stoffen. Tevens kunnen wij indien gewenst de V&G-coördinator leveren voor de ontwerp en of uitvoeringsfase. Gedurende een project kunnen de werkomstandigheden wijzigen waardoor het projectveiligheidsplan moet worden aangepast, waarbij wij uw bedrijf kunnen ondersteunen. Het kan ook voor komen dat voor één of meerdere activiteiten uit het projectveiligheidsplan/V&G plan Taak Risico Analyses (TRA’s) moeten worden opgesteld.

VCA meesters helpt u hier graag bij, neem geheel vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie.

Waarmee kan VCA meesters u van dienst zijn?

U kunt bij ons terecht voor alle aspecten met betrekking tot projectveiligheidsplannen/V&G plannen.

Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden inzake projectveiligheidsplannen/V&G plannen, nodigen wij u gaarne uit om contact met ons op te nemen voor een nadere toelichting, alles is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.

Reageer nu door het contactformulier in te vullen!